fbpx

Kajaktúrák

Kapcsolj ki – Szállj be!

Barangolj velünk a Tisza-tavon! Kapcsolj ki, keress új élményeket, élvezd a szabadságot, amit csak a kajak nyújthat ezen a terepen. Felfedezzük a Tisza-tó legszebb részeit; folyón, csatornán, nádason, nyílt vízfelületeken és ősi holtágakon keresztül. Lapátolunk, napozunk és feltöltődünk a természet nyugalmával. Evezz velünk a Hortobágyi Nemzeti Park védett területén. Olvasd el az oldalon

A Tisza-tó

Hivatalos nevén Kiskörei Víztározó, Magyarország legnagyobb mesterséges tava, és a Balaton után második legnagyobb tava. Alig harminc év alatt burjánzott azzá a sokoldalú ökoszisztémává, amit most láthatunk. Az ember és természet pozitív együttműködésének eredménye az az összetett, változatos tó-rendszer, amit együttesen Tisza-tónak nevezünk.

A tó nagy része a Hortobágyi Nemzeti Park részeként Unesco világörökségi védelmet élvez, természeti értékei világviszonylatban is kiemelkedőek. A Tisza-tó az ország talán legizgalmasabb vízitúra terepe.

Kajakkal

Ezt a területet sokféle módon be lehet járni, a mi kedvencünk azonban kajakkal! A kajak gyors és egyszerű közlekedési mód a tavon. Jelentős távolságokat lehet bejárni vele, valamint olyan részekre lehet így eljutni, ahova máshogy nem. Csendes eszköz, így nem riasztja el az élővilágot.

A túra közben eldugott szigeteken, partokon, madármegfigyelő tornyokon állhatunk meg pihenni. Az evezés sportos és szórakoztató program, ami képzett túravezető jelenlétében teljesen biztonságos. A kajak tökéletes emberi erő hajtotta jármű, mert kényelmes és elfér benne minden felszerelés, az elemózsia, de még a kávégép is.

Chili Outdoors

A Chili Outdoors csapata kiscsoportos ökotúrákat szervez prémium felszereléssel, elsősorban a Tisza-tavon. Tengeri túrakajakokat használunk, ami ideális közlekedési eszköz a tó kiemelkedően izgalmas és változatos természeti adottságait bejárni. A Hortobágyi Nemzeti Park minősített túravezetőiként kalauzoljuk kis létszámú csoportjainkat.

Chili Outdoors kajaktúrák

1-6 fő, technikai oktatás, szakképzett túravezető, minőségi felszerelés

Próbáld ki a kajakozást

A Tisza-tó dióhéjban

  • 4 órás időtartam
  • délelőtti túra, délutáni túra
  • 5-15 km

Részletek és foglalás

Kajaktúra a Tisza-tavon

Kajaktúra a legjavából

  • 8 órás időtartam
  • 9-17h
  • 15-25 km

Részletek és foglalás

Tisza-tó
expedíció

A Tisza-tó bejárása

  • 2-3 nap
  • 1-8 fő
  • 20-100 km

Részletek és foglalás